HSP-Coaching voor hoogsensitieve kinderen

Begeleidingstraject hoogsensitief kind (8+ jaar)

Dit individuele coachingstraject is speciaal voor jouw hoogsensitieve kind en jou of jullie als ouders/verzorgers. Hoe zit het met de lange voelsprieten van jouw zoon of dochter? Wat zijn prikkels eigenlijk? En welke zijn lastig om te verwerken? Hoe voel je het wanneer je overprikkeld dreigt te raken of al bent? Wat kun je dan doen? Wat zijn de fijne kanten van sensitief zijn? ‘Sterk staan’ is een begrip uit Rots & Water Training waaruit een aantal specifieke bewegingsoefeningen worden geleerd. Deze oefeningen helpen om te ontspannen, de eigen kracht te ontdekken, in te zetten en beter de eigen grenzen te voelen en stellen. Grenzen zijn voor iedereen belangrijk maar extra belangrijk voor hoogsensitieve kinderen. Door de HSP is het systeem onbegrensd: alles komt teveel binnen. Denk aan herrie in de klas maar ook sferen en emoties in en om het kind. Ouders geef ik naar wens praktische tips en handvatten op maat. Ook kan er Mind Eye Power ingezet worden.

Tekenen & boetseren

Hoogsensitieve kinderen zijn beelddenkers. Daarom gebruiken we als jouw kind dat leuk vindt, ook creatieve middelen (tekenen/boetseren) om het geleerde te verwerken en onthouden. Natuurlijk kijk ik wat methodieken betreft naar wat het kind zelf aanspreekt en waar de behoefte ligt. Hoogsensitieve kinderen kunnen dit vaak prima verwoorden!

Wat levert het op?

De begeleiding zorgt bij je kind voor rust, zelfinzicht, opladen van de energie en daardoor meer zelfvertrouwen en vreugde. Je kind leert zichzelf beter kennen en waarderen. En voelt zich prettiger in zijn of haar vel. Fysieke en emotionele (spannings)klachten kunnen verminderen.

Op een rijtje:

 Intakegesprek, 4 kindersessies, 1 oudergesprek (zonder kind), eindgesprek
✓ Individueel traject: gegarandeerd op maat afgestemd, rustig (laag prikkelniveau) in eigen tempo
✓ Inzicht in de hoogsensitiviteit bij jouw kind
✓ Meer energie, balans en zelfvertrouwen voor je sensitieve kind
✓ Lichaamsgericht (75% doen en 25% praten!) creatief en speels: tools voor je kind om zelf te leren omgaan met prikkels en zichzelf daardoor
fysiek en mentaal/emotioneel beter staande kunnen houden
 HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverleenster en ervaringsdeskundige (zelf 20 jaar bewust hoogsensitief) Chantal van Weezel
 Rots & Water diploma na afronding van het traject

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22 │3818 KG Amersfoort │KvK: 57429685 │Tel.: 06-28250800