HSP-Kindercoaching (8+)

Coachingstraject hoogsensitief kind (8+)

Vermoed je dat jouw kind hoogsensitief is? Of weet je het al zeker (test het hier)? Is het 8 jaar of ouder? En ben je op zoek naar betrokken begeleiding van een ervaren en goed opgeleide coach in Amersfoort? Dan is dit individuele coachingstraject geschikt voor jouw zoon of dochter. Het coachingstraject richt zich op alle soorten hoogsensitieve kinderen. Het stille, teruggetrokken hooggevoelige kind en ook het hooggevoelige kind met een sterke wil (strong-willed HSP). Bovenal kijk ik naar het unieke zijn van jouw kind!

Lange voelsprieten

Je kind gaat op speelse manier op onderzoek uit. Hoe werkt het bij mij? Wat  zijn emoties en prikkels? En welke zijn lastig om te verwerken? Hoe voel je het wanneer je "overprikkeld" bent- wat is dat? Wat kun je dan doen? Wat zijn de fijne kanten van lange voelsprieten hebben? Hoe voel je je fijner op en na school en hoe slaap je lekker in met een leeg hoofd? Hoe word je minder kritisch op jezelf? Hoe durf je spannende dingen te doen zoals een spreekbeurt of schoolkamp?

Wat gaan we doen?

HSP Herkennen - HSP Erkennen - Ontladen & Ontspannen - Begrenzen & versterken! 

Je kind gaat in het traject lekker veel bewegen, fantaseren en creatief bezig zijn. Spelenderwijs leert het meer over zijn of haar lange voelsprieten en hoe hiermee om te gaan. 'Sterk staan' is een begrip uit Rots & Water Training waaruit we een aantal specifieke oefeningen doen. Deze oefeningen helpen om te ontspannen, de eigen kracht te ontdekken en de eigen begrenzing te gaan voelen. Het is ook een stukje weerbaarheidstraining.

Grenzen

Grenzen zijn voor iedereen belangrijk maar extra belangrijk voor hoogsensitieve kinderen. Door de HSP is het systeem van nature onbegrensd. Alle prikkels komen teveel en tegelijk binnen bij jouw kind. Denk aan herrie in de klas maar ook sferen en emoties in en om het kind. Maar ook gedachten, gevoelens en sensaties in en van het eigen lichaam (b.v. pijn of honger) worden intens beleefd. Je zoon of dochter help ik met oefenen om te ontspannen en bij zichzelf te blijven.

Mindset

We werken ook aan mindset en zelfvertrouwen met  leuke Apen kinderkaartjes. Want wat je denkt, zo ga je je ook voelen... Ook gebruiken we oefeningen uit Kinderbrein & Bewegen, speciaal voor hoogsensitieve kinderen, om dichterbij zichzelf te blijven. Ouders geef ik op maat praktische tips en handvatten tijdens de oudersessies.

Een compleet HSP-pakket- individueel afgestemd op de behoeften van jouw kind en je gezin!

Wat levert het op?

Dit traject geeft al snel rust en inzicht. Je kind leert zichzelf beter kennen en waarderen. En krijgt meer zelfvertrouwen. Het voelt zich prettiger in zijn of haar vel. Fysieke en emotionele (spannings)klachten zoals buikpijn of hoofdpijn kunnen verminderen.

Op een rijtje

Intakegesprek, 4 of 7 kindersessies, 1 of 3 oudergesprekken, eindevaluatiegesprek
✓ Individueel: gegarandeerd op maat, rustig (laag prikkelniveau) en in eigen tempo
Inzicht in de hoogsensitiviteit bij jouw kind en gericht advies in de oudersessies
Meer energie, vreugde, ontspanning, eigenwaarde en zelfvertrouwen voor je kind
Lichaamsgericht, creatief, actief en speels
Tools voor je kind om zelf te leren omgaan met prikkels en zichzelf daardoor letterlijk en figuurlijk beter staande kunnen houden 
Gegeven door ervaren Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, coach/trainer en HSP-ervaringsdeskundige (23 jaar bewust hoogsensitief)
Chantal van Weezel 
 
Rots & Water diploma na afronding van het traject

Ervaringen

Vanaf 2013 volgden tientallen kinderen en ouders dit unieke HSP-traject bij Blauwe Aap

"Wat een fijn moment was de eerste intake met Chantal van de Blauwe Aap. Het viel meteen op wat een rustige uitleg en erkenning bij een extreem gevoelige en intelligente dochter kunnen bewerkstelligen. De Rots & Water training vond ze fantastisch om te doen - en we merkten al na een paar lessen resultaat, zowel thuis als in de klas. Ze voelt zich minder snel opgejut, haalt eerder haar schouders op bij zaken waarover ze voorheen boos kon worden en kan beter reflecteren. Heerlijk dat ook anderen nu steeds beter zien wat een heerlijk kind ze is, als die ruis van boosheid en zich onbegrepen voelen afneemt!" Moeder van Karin (9),  Amersfoort

"Er zijn zeker veel veranderingen! Positief, ze is meer zeker van zichzelf, minder boos, ze is rustiger en herkent nu meer signalen van haar lichaam. De begeleiding van Blauwe Aap was erg prettig. Mocht het nodig zijn dan komen we graag terug!" Moeder van Felicia, Soest (8)

"(ik zie) Kleine veranderingen, door samen meer emoties te benoemen en de oefeningen erbij te pakken. Buien zijn we nog niet altijd voor. (Wij hebben als ouders) met name hier en daar bevestiging gekregen, het gevoel dat we op de goede weg zitten. Leonie ging er graag heen, voelde zich begrepen. Voor de lange termijn zullen wij M.n. de oefeningen voort moeten zetten, hopelijk lukt het haar en ons dan eerder signalen te herkennen." Moeder van Leonie, Zeist (8)