HSP-Kindercoaching

Gratis HSP-test kinderen

Coachingstraject hoogsensitief kind (8+) en ouders

Vermoed je dat je kind hoogsensitief is en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is dit individuele coachingstraject geschikt voor jouw zoon of dochter!
Wat speelt er bij hem of haar? Wat zijn emoties en prikkels eigenlijk? En welke zijn lastig om te verwerken? Hoe voel je het wanneer je overprikkeld bent- wat is dat? Wat kun je dan doen? Wat zijn de fijne kanten van lange voelsprieten hebben? Hoe krijg ik meer IK-Kracht?

Wat gaan we doen?

Lekker veel bewegen, fantaseren en creatief bezig zijn! ‘Sterk staan’ is een begrip uit Rots & Water Training waaruit een aantal specifieke oefeningen worden gedaan. Deze oefeningen helpen om de eigen IK-kracht te ontdekken. We oefenen met de eigen grenzen te voelen en versterken. Grenzen zijn voor iedereen belangrijk maar extra belangrijk voor hoogsensitieve kinderen! Door HSP is het systeem onbegrensd: alles komt teveel en tegelijk binnen. Denk aan herrie in de klas maar ook sferen en emoties in en om het kind. Je kind help ik met oefenen om te ontspannen, het hoofd lekker leeg te maken en goed bij zichzelf te blijven. Diverse technieken uit Coaching Kinderbrein & Bewegen, afgestemd op HSP, helpen hierbij. Ouders ontvangen praktische handvatten op maat tijdens de oudersessies.

Wat levert het op?

De begeleiding zorgt bij je kind voor meer rust en opladen van de energie. Je kind leert zichzelf kennen en waarderen. Hij/zij krijgt daardoor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.
En voelt zich prettiger in het vel. Spanningsklachten zoals buikpijn en slecht slapen kunnen verminderen.

Op een rijtje:

Intakegesprek, 4 of 8 kindersessies, 1 of 2 oudergesprekken, eindevaluatiegesprek
✓ Individueel: gegarandeerd op maat afgestemd, rustig (laag prikkelniveau) en in eigen tempo
Inzicht in de hoogsensitiviteit bij jouw kind en gericht advies in de oudergesprekken
Meer energie, vreugde, ontspanning, eigenwaarde en zelfvertrouwen voor je kind
Lichaamsgericht, creatief en speels
Tools voor je kind om zelf te leren omgaan met prikkels en zichzelf daardoor letterlijk en figuurlijk beter staande kunnen houden 
Gegeven door ervaren Sociaal Pedagogisch Hulpverlener,  Coach Kinderbrein & Bewegen, Rots & Water Trainer
en ervaringsdeskundige (20+ jaar bewust hoogsensitief) Chantal van Weezel

Ervaringen

“Erkenning bij een extreem gevoelige en intelligente dochter

“Er zijn zeker veel veranderingen! Positief, ze is meer zeker van zichzelf, minder boos, ze is rustiger en herkent nu meer signalen van haar lichaam. De begeleiding van Blauwe Aap was erg prettig. Mocht het nodig zijn dan komen we graag terug!” Moeder van Felicia (7)

“(ik zie) Kleine veranderingen, door samen meer emoties te benoemen en de oefeningen erbij te pakken. Buien zijn we nog niet altijd voor. (Wij hebben als ouders) met name hier en daar bevestiging gekregen, het gevoel dat we op de goede weg zitten. Leonie ging er graag heen, voelde zich begrepen. Voor de lange termijn zullen wij M.n. de oefeningen voort moeten zetten, hopelijk lukt het haar en ons dan eerder signalen te herkennen.” Moeder van Leonie (8)

 

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ Tel. 06-28250800 │ Openingstijd: woensdag 10.00-17.30 uur │ KvK: 57429685