Mind Eye Power: rust in hoofd en lijf

Heeft jouw kind (8+ jaar) nare dingen meegemaakt zoals pesten? Of is het plotseling bang voor normale zaken zoals honden, vliegen of autorijden? Of even alleen zijn? Heb je het gevoel dat het blijft 'hangen' in iets wat in het verleden is gebeurd? En helpt erover praten niet? Met Mind Eye Power (MEP) is hier op een milde, veilige manier, zonder te praten, snel iets aan te doen.

 

Hoe werkt Mind Eye Power?

Tijdens de sessie vraag ik je kind aan de nare ervaring te denken of deze te tekenen. Tegelijkertijd kijkt hij/zij met snelle oogbewegingen naar mijn vinger. Dit is een simpel taakje, dat het werkgeheugen van het brein maximaal belast. Omdat we maar een beperkt werkgeheugen hebben, ontstaat er een competitie tussen de nare herinnering en het afleidende taakje. Wat er vervolgens gebeurt is dat de herinnering minder levendig en emotioneel wordt opgeslagen in het brein. Angst en andere nare gevoelens zijn daardoor weg en je kind voelt zich weer fijn en rustiger! Bij Mind Eye Power wordt er een samenhang gecreëerd in hoofd, hart en buik (denken, voelen en doen). Het is dus veel meer dan EMDR, de kracht zit ook in de integratie. Bij kinderen werkt Mind Eye Power al na enkele sessies. Waarschijnlijk doordat kinderen nog minder herinneringen en leerervaringen hebben, de geheugensporen minder diep en vastgeroest zitten en het brein van een kind flexibeler is dan dat van een volwassene. Je kind kan zich na de sessie wat vermoeid voelen. Rust, lekker vroeg naar bed en geen schermtijd of drukke dingen meer doen is dan aan te raden.

Waarom via de ogen?

Je ogen doen veel meer dan zien. Ze zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuro netwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen.  

Voor wie is Mind Eye Power geschikt? Kinderen van 8 jaar en ouder: 

  • kinderen met onverwerkte emotionele ervaringen zoals erg gepest zijn, scheiding van ouders, een indrukwekkende verhuizing, overlijden van dierbaren enz. waarbij een traject bij een kinderpsycholoog te zwaar of nog een stap te ver is
  • faalangst, angst voor spreken voor de klas, angst voor afzwemmen
  • angst voor honden of andere dieren en situaties bijvoorbeeld vliegen
  • stress, angsten, frustraties, woede, verdriet, schaamte, schuldgevoel
  • slapeloosheid
  • gewelddadige of beangstigende filmpjes/foto's/games gezien hebben op internet of telefoon en deze niet los kunnen laten
  • hoogsensitieve kinderen      

 

Erkend geschoold en veilig

Chantal van Weezel is opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe werkzaam in de GGZ. Zij is grondlegger van de Mind Eye Power methode. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing, geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholing en Stichting Register Vaktherapeutische beroepen en ook erkend en geaccrediteerd door KNTO (Stichting Kwaliteit en toetsing/natuurgerichte opleidingen).

Mind Eye Power is niet geschikt voor kinderen met AD(H)D of ASS, complex trauma, oogziekten, neurologische stoornissen, stoornissen van balans, epilepsie en/of geschiedenis van hoofdletsel.

Meer over de achtergrond van achtergrond Mind Eye Power lees je op mijn website voor volwassenen

Blauwe Aap - Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ Tel. 06-28250800 │Openingstijd: woe & vrij 10.00-17.30 uur