Mind Eye Power voor kinderen

Heeft je kind nare dingen meegemaakt zoals pesten of is het (ineens) bang voor normale zaken zoals honden, vliegen of autorijden?
Heb je het gevoel dat het blijft ‘hangen’ in iets wat in het verleden is gebeurd? En helpt erover praten niet? Wordt het zelfs erger en gaat je zoon of dochter dingen vermijden? Met Mind Eye Power is hier op een milde, veilige manier, zonder te praten, iets aan te doen. Met snelle horizontale oogbewegingen wissen we de emotionele lading van blokkades en nare herinneringen in verschillende gebieden in de hersenen. Je kind voelt zich bevrijd, rustiger en veel beter!

Je ogen doen namelijk veel meer dan zien. Ze zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap.

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Mind Eye Power is geschikt voor kinderen en volwassenenEen sessie duurt 1 uur, waarbij we aan 1 thema kunnen werken. Bij kinderen is 1 sessie op een bepaald thema vaak al genoeg. Mind Eye Power combineer ik bij kinderen met het maken van een tekening.

Mind Eye Power helpt bij: 

 • onverwerkte emotionele ervaringen zoals erg gepest zijn, scheiding van ouders, een indrukwekkende verhuizing, overlijden van dierbaren enz.
 • faalangst, angst voor spreken voor de klas, angst voor afzwemmen
 • angst voor honden of andere dieren en situaties bijvoorbeeld vliegen
 • stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, schuldgevoel
 • slapeloosheid

Er vindt tijdens de sessie een verschuiving plaats van actueel trauma naar herinnering, van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht, van angst naar vertrouwen en van een staat van verdediging naar een staat van groei.

Achtergrond Mind Eye Power

 • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
 • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Oculomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
 • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine)
 • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
 • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
 • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht. Je kind is niet het slachtoffer van hardnekkige en terugkerende patronen en hoeft zich er niet mee te identificeren.

Erkend geschoold en veilig

Chantal van Weezel is opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe werkzaam in de GGZ en grondlegger van de Mind Eye Power methode. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing, geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholing en Stichting Register Vaktherapeutische beroepen en onlangs ook erkend en geaccrediteerd door KNTO (Stichting Kwaliteit en toetsing/natuurgerichte opleidingen).

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22 │3818 KG Amersfoort │KvK: 57429685 │Tel.: 06-28250800