Hulp voor angstige, verdrietige of boze kinderen

Heeft jouw kind (8+ jaar) nare dingen meegemaakt zoals pesten? Of is het plotseling bang voor normale zaken zoals honden, vliegen of autorijden? Of even alleen zijn? Heb je het gevoel dat het blijft 'hangen' in iets wat in het verleden is gebeurd? En helpt erover praten niet? Met Mind Eye Power (MEP) is hier op een milde, veilige manier, zonder te praten, snel iets aan te doen. Je kind voelt zich snel weer veel beter!

 

Hoe werkt Mind Eye Power?

Tijdens de sessie (ouder erbij) vraag ik je kind aan de nare ervaring te denken of deze te tekenen. Tegelijkertijd kijkt je kind met snelle oogbewegingen naar mijn vinger. Dit is een simpel taakje, dat het werkgeheugen van het brein maximaal belast. Omdat we maar een beperkt werkgeheugen hebben, ontstaat er een competitie tussen de nare herinnering en het afleidende taakje. Wat er vervolgens gebeurt is dat de herinnering minder levendig en emotioneel wordt opgeslagen in het brein. Angst en andere nare gevoelens zijn daardoor weg en je kind voelt zich weer fijn en rustiger!

Snel resultaat

Bij kinderen werkt Mind Eye Power al na enkele sessies. Je kind is veel minder bang, boos of verdrietig en kan daardoor weer 'meer hebben'. Waarschijnlijk doordat kinderen nog minder herinneringen en leerervaringen hebben, de geheugensporen minder diep en vastgeroest zitten en het brein van een kind flexibeler is dan dat van een volwassene. Je kind kan zich na de sessie wat vermoeid voelen. Rust, lekker vroeg naar bed en geen schermtijd of drukke dingen meer doen is dan aan te raden.

Waarom via de ogen?

Je ogen doen veel meer dan zien. Ze zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Eye Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuro netwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen.

Voor wie is Mind Eye Power geschikt?  

  • Kinderen vanaf 8 jaar en ouder met onverwerkte emotionele ervaringen zoals erg gepest zijn, scheiding van ouders, een indrukwekkende verhuizing, overlijden van dierbaren enz. 
  • faalangst, angst voor spreken voor de klas, angst voor afzwemmen
  • angst voor honden of andere dieren en situaties bijvoorbeeld vliegen
  • stress, angsten, frustraties, woede, verdriet, schaamte, schuldgevoel
  • slapeloosheid
  • gewelddadige of beangstigende filmpjes/foto's/games gezien hebben op internet of telefoon en deze niet los kunnen laten
  • hoogsensitieve kinderen

 

Veiligheid

Ik ben in 2016 in de erkende methode Mind Eye Power opgeleid door de grondlegster hiervan- Jacqueline Venbrux (lichaamsgericht werkend psychologe). Ik heb 7 jaar succesvolle ervaring met deze methode bij Blauwe Aap.

Mind Eye Power is niet geschikt voor kinderen met AD(H)D of ASS, complex trauma, oogziekten, neurologische stoornissen, stoornissen van balans, epilepsie en/of geschiedenis van hoofdletsel. Meer over de achtergrond van achtergrond Mind Eye Power lees je op mijn website voor volwassenen.