Over Blauwe Aap

Chantal van Weezel (45)
Blauwe Aap opende in 2013 de praktijkdeur en inmiddels heb ik vele kinderen mogen coachen en trainen!

Graag help ik ook jouw kind om zichzelf beter te leren kennen en meer zelfvertrouwen en weerbaarheid te ontwikkelen. Of waar er behoefte aan is. Van harte welkom! Ik ben gespecialiseerd in coaching van hoogsensitieve kinderen en ouders (HSP). Ook zonder HSP ben je welkom. Ik werk in een rustige setting met optimale persoonlijke aandacht. De praktijk van Blauwe Aap vind je in de prachtige groene omgeving van het Eemkloosterbos, aan de rand van Amersfoort. Op verzoek geef ik ook lezingen over hoogsensitiviteit.  

Achtergrond 
Als HBO-Sociaal Pedagogisch Hulpverlener ben ik opgeleid om hulp te verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast ben ik post-HBO ‘Coach Kinderbrein & Bewegen’. Dit zijn allerlei oefeningen om kinderen op basis van hun breinontwikkeling in balans te brengen. Ook ben ik Mind Eye Power Methode practitioner (balans in hoofd en lijf) en Rots & Water-Weerbaarheidstrainer met specialisatie meisjes en vrouwen.   

Ik hou van de puurheid van kinderen en maak contact met hen vanuit mijn hart. Zonder oordeel en vanuit rust, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Voorheen werkte ik met kinderen en jongeren als sociaal werker kinderen, sociaal cultureel werker, jongerenopbouwwerker, adviseur jeugdbeleid, jongereninformatie & voorlichting en in de kinderopvang. Ik heb 18 jaar professionele coaching & training ervaring als zelfstandige.

Motto: Everybody is a genius! 
Ik geloof dat ieder kind mogelijkheden heeft. Los van afkomst of achtergrond. Ieder kind heeft een talent waarin het moeiteloos floreert. En dat hoeft niet alleen een “hoofd”-talent te zijn zoals intelligentie. Denk ook aan vrolijkheid, sportiviteit, zorgzaamheid, wilskracht, creativiteit, rust, handigheid of humor.

Het is belangrijk de aard van jouw kind te erkennen en respecteren. Oftewel: je kunt niet verwachten, dat een vis in een boom klimt... Bij Blauwe Aap mag je jezelf zijn, zoals je van nature bent. 

Waarom kiezen voor Blauwe Aap?

Wat betekent 'Blauwe Aap'?
Een vraag die ik elke week wel een paar keer krijg... 😉 De ‘Blauwe Aap’ staat symbool voor het plezier en de speelsheid van kinderen. De aap helpt om te leven als een vrolijk kind, spontaan in balans! Het is een archetype uit de Maya-astrologie.  

Deskundigheidsbevordering 
Ik werk continue aan mijn eigen bijscholing door het volgen van nieuwe trainingen, congressen, een coach voor mezelf, het lezen van vakliteratuur en een intervisiegroep met vakgenoten uit de regio Amersfoort.