Over Blauwe Aap

Chantal van Weezel

Blauwe Aap, gestart in 2013, is de praktijk van Chantal van Weezel (43) en onderdeel van Chantal van Weezel – Life Coaching & Training (voor volwassenen). Bij Blauwe Aap leert je kind zichzelf beter kennen en ontwikkelt het meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ik ben gespecialiseerd in coaching van hoogsensitieve kinderen en ouders (HSP) en Mind Eye Power (meer rust in hoofd en lijf). Je kind wordt gecoacht in een rustige, veilige setting met optimale persoonlijke aandacht. Ook geef ik op verzoek lezingen over hoogsensitiviteit.

Achtergrond 
Ik ben zelfstandig HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, opgeleid om hulp te verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast post-HBO ‘Coach Kinderbrein & Bewegen’, Mind Eye Power practitioner en Rots & Water-trainer.
Ik hou van de puurheid van kinderen en maak contact met hen vanuit mijn hart. Zonder oordeel en vanuit rust, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Voorheen werkte ik in loondienst met kinderen en jongeren als sociaal werker kinderen, sociaal cultureel werker, jongerenopbouwwerker, adviseur jeugdbeleid, jongereninformatie & voorlichting en kinderopvang. Tijdens mijn studie in 1999 ontdekte dat ik hoogsensitief ben. 

Motto: Everybody is a genius! (iedereen heeft een talent) 
Ik geloof dat ieder kind mogelijkheden heeft. Los van afkomst of achtergrond. Ieder kind heeft een talent waarin het moeiteloos floreert. En dat hoeft niet alleen een “hoofd”-talent te zijn zoals intelligentie. Denk ook aan vrolijkheid, sportiviteit, zorgzaamheid, wilskracht, kunstzinnigheid, rust, bescheidenheid, handigheid of humor. Het is belangrijk de aard van jouw kind te (h)erkennen en respecteren. Oftewel: je kunt niet verwachten, dat een vis in een boom klimt!  

Waarom kiezen voor Blauwe Aap?

  • kleinschalige, persoonlijke praktijk
  • optimale individuele aandacht
  • gespecialiseerd in HSP (hoogsensitiviteit)
  • jarenlange werkervaring met kinderen
  • kwaliteit en diepgang
  • coaching ook voor volwassenen

Wat betekent ‘Blauwe Aap’?
De ‘Blauwe Aap’ staat symbool voor de humor en speelsheid van kinderen. Hij/zij helpt om (weer) te leven als een vrolijk kind, spontaan in balans. Het archetype komt uit de Maya-astrologie.  

Deskundigheidsbevordering 
Ik werk continue aan mijn eigen bijscholing door het volgen van nieuwe trainingen, congressen, een coach voor mezelf, het lezen van vakliteratuur en een intervisiegroep met vakgenoten uit de regio Amersfoort. 

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ Tel. 06-28250800 │ Openingstijd: woensdag 10.00-17.30 uur │ KvK: 57429685