Over Blauwe Aap

Chantal van Weezel
Blauwe Aap is de praktijk van Chantal van Wee
zel (1977). Via verschillende leuke werkvormen leert jouw kind (8+) zichzelf beter kennen en ontwikkelt het meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Blauwe Aap is gespecialiseerd in coaching van hoogsensitieve kinderen (HSP), Mind Eye Power (meer rust in het hoofd) en 1-op-1 Rots & Water training. Je kind traint in een rustige, veilige setting met persoonlijke aandacht. Naast mijn werk bij Blauwe Aap heb ik ook een coachingsbedrijf voor volwassenen. Ook geef ik op verzoek lezingen over hoogsensitiviteit.

Achtergrond 
Ik ben zelfstandig HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, opgeleid om hulp te verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast post-HBO ‘Coach Kinderbrein & Bewegen’, Mind Eye Power practitioner en Rots & Water-trainer (met een extra specialisatie in meisjes en vrouwen). De afgelopen 15 jaar heb ik vele cliënten mogen begeleiden.
Ik hou van de puurheid van kinderen en maak contact met hen vanuit mijn hart. Zonder oordeel en vanuit rust, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Naast mijn eigen praktijk heb ik voorheen in loondienst gewerkt met kinderen en jongeren als sociaal werker kinderen, sociaal cultureel werker, jongerenopbouwwerker, adviseur jeugdbeleid, jongereninformatie & voorlichting en in de kinderopvang. Tijdens mijn studie in 1999 kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Ik kan je dus ruime ervaring en kennis bieden omtrent het onderwerp. 

Mijn motto: Everybody is a genius! (iedereen heeft een talent) 
Ieder kind is uniek en heeft mogelijkheden. Los van afkomst of achtergrond. Ieder kind heeft een talent waarin het moeiteloos floreert. En dat hoeft niet alleen een “hoofd”-talent te zijn zoals intelligentie of goed kunnen musiceren! Denk ook aan vrolijkheid, sportiviteit, zorgzaamheid, handigheid of humor. Het is belangrijk aan te sluiten bij de aard van je kind. Oftewel: je kunt niet verwachten, dat een vis in een boom klimt!  

Waarom naar Blauwe Aap?

  • kleinschalige praktijk
  • optimale individuele aandacht
  • gespecialiseerd in HSP (hoogsensitiviteit)
  • jarenlange werkervaring met kinderen
  • kwaliteit en diepgang

Wat betekent 'Blauwe Aap'?
De ‘Blauwe Aap’ staat symbool voor de humor en speelsheid van kinderen. Hij/zij helpt om (weer) te leven als een vrolijk kind, spontaan in balans. Het archetype komt uit de Maya-astrologie.  

Deskundigheidsbevordering 
Ik werk continue aan mijn eigen bijscholing door het volgen van nieuwe trainingen, congressen, een coach voor mezelf, het lezen van vakliteratuur en een intervisiegroep met vakgenoten uit de regio Amersfoort. 

 

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ Tel. 06-28250800 │ Openingstijden: dinsdag, woensdag & donderdag 10.00-17.30 uur │ KvK: 57429685