Over Blauwe Aap

Chantal van Weezel
Chantal van Weezel

Chantal van Weezel
Blauwe Aap is de praktijk van Chantal van Weezel (1977). Via
verschillende leuke werkvormen leert jouw kind zichzelf beter kennen en ontwikkelt het meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Blauwe Aap is gespecialiseerd in coaching van hoogsensitieve kinderen en 1-op-1 Rots & Water training. Je kind traint in een rustige en veilige setting met veel persoonlijke aandacht. 

Waarom naar Blauwe Aap?
Blauwe Aap onderscheidt zich door maatwerk, kleinschaligheid, aandacht, jarenlange werkervaring met kinderen en daardoor kwaliteit en diepgang. Ieder traject start met een persoonlijk intake gesprek in de praktijk en wordt afgerond met een eindgesprek. Ik werk voor particulieren en in opdracht van basisscholen.  

Achtergrond 
Ik ben zelfstandig HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Haagse Hogeschool, 1999) en coach/trainer, opgeleid om hulp te verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast gecertificeerd Rots & Water-trainer met een extra specialisatie in meisjes en vrouwen. Vanaf 2005 werk ik met kinderen en volwassenen in mijn eigen praktijk en heb ik vele cliënten mogen begeleiden. 
Ik hou van de puurheid van kinderen en maak contact met hen vanuit mijn hart. Zonder oordeel en vanuit rust, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Naast mijn eigen praktijk heb ik 15 jaar gewerkt met kinderen en jongeren als sociaal werker kinderen, sociaal cultureel werker, jongerenopbouwwerker, adviseur jeugdbeleid, jongereninformatie & voorlichting en kinderopvang. In Canada deed ik onderzoek naar laaggeletterdheid onder kinderen en jongeren en gaf ik voorlichting over het belang van goed kunnen lezen en schrijven.

Mijn motto: Everybody is a genius! (iedereen heeft een talent) 
Ik geloof in éénheid in verscheidenheid. Ieder kind is anders, uniek en heeft mogelijkheden, los van afkomst of achtergrond.
Ieder kind heeft een talent waarin het moeiteloos floreert. Het is  belangrijk aan te sluiten bij de aard van het kind. Oftewel: je kunt niet verwachten, dat een vis in een boom klimt! 😉 Ik begeleid kinderen graag om zichzelf op speelse wijze te leren kennen en te versterken. Ieder kind dat Blauwe Aap verlaat met een big smile en weer beter in het vel, raakt me diep in mijn hart.

Blauwe Aap?!
De 'Blauwe Aap' staat symbool voor de natuurlijkheid, onschuld en speelsheid van kinderen. De Blauwe Aap helpt om te leven als een vrij en vrolijk kind, spontaan in balans. Het archetype komt uit de Maya-astrologie.  

Deskundigheidsbevordering 
Ik werk continue aan mijn eigen bijscholing door het volgen van nieuwe trainingen, congressen, een eigen coach, het lezen van vakliteratuur en een intervisiegroep met vakgenoten uit de regio Amersfoort. Naar deze collega's wijs ik ook met vertrouwen door als de praktijk vol zit. 
Voor meer informatie over de aard van de aangeboden diensten zie de Algemene Voorwaarden

Blauwe Aap - Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ KvK: 57429685