Rots & Water Training

Je kind oefent in een Rots & Water Training met: 

 

✓  Stevig in je schoenen staan: je kracht voelen, een sterk en rustig anker in je lijf
✓ Je grenzen voelen en duidelijk durven aangeven, nee zeggen 
✓ Ontspannen in het moment
✓ Voelen wat je wel en wat je niet wilt, opkomen voor jezelf
✓ Keuzes maken
✓ Negeren en ombuigen van uitdagend gedrag van een ander 

 

Sportieve Weerbaarheidstraining  

Rots & Water is een leuke, sportieve weerbaarheidstraining van 25% praten en 75% doen, voelen en ervaren. Het richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven.  Je kind oefent op een speelse manier om zo sterk als een rots of zo soepel als water te zijn. Je kind wordt zich er zo van bewust, dat je altijd zelf een keuze hebt, in hoe je op iemand anders reageert. Reageer ik meegaand, sociaal en flexibel (als water), of stel ik een harde grens en kom ik zelfverzekerd goed voor mijzelf op (als een rots)? Wanneer is een waterhouding van toepassing, wanneer rots? Hoe doe je dat?

Betere weerbaarheid en sociale vaardigheden, minder gepest

Dit zijn de doelstellingen van Rots & Water. Rots & Water is een bewezen effectieve anti pest methodiek. Door de oefeningen ervaart het kind aan den lijve wat de eigen emoties, lichaam en gedachten doen, zodat het meer controle ervaart over wat er gebeurt. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen.

Individuele Rots & Water Training

Een gevoel van veiligheid is nodig voor een kind om te durven oefenen. Blauwe Aap geeft alleen Rots & Water training als maatwerk één op één, met of zonder ouders en broer/zusje. Zo heeft je kind alle aandacht om in het eigen tempo de oefeningen eigen te maken. Goed voor ieder kind en speciaal voor hoogsensitieve kinderen. Ouders ontvangen na iedere les een e-mail met met verslagje waarmee ook thuis geoefend wordt. 's Zomers trainen we bij mooi weer lekker buiten op het grote grasveld.

Belangrijk: ook thuis oefenen

Deelnemen aan de training betekent dat jij en je kind bereid moeten zijn om dagelijks zo’n 10 minuten te oefenen zodat het geleerde echt gaat leven. Zonder deze tijdsinvestering heeft het geen zin om deel te nemen.

Rots & Water Certificaat

Je kind ontvangt na deelname aan de training een officieel Rots & Water certificaat. Blauwe Aap is geaccrediteerd door het Rots & Water Gadaku Instituut.

 

Blauwe Aap - Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort │ Tel. 06-28250800