Rots & Water Training

Ieder kind in zijn kracht met Rots & Water Training!


✓ Letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staan: je kracht voelen, een sterk en rustig anker in je lijf
✓ Je grenzen voelen en duidelijk durven aangeven, nee zeggen 
✓ Kunnen ontspannen in het moment
✓ Voelen wat je wel en wat je niet wilt, opkomen voor jezelf
✓ Keuzes maken
✓ Negeren en ombuigen van uitdagend gedrag van een ander 


In onze hectische maatschappij zijn een innerlijk rustig ankerpunt, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden steeds belangrijker.  

Het Rots & Water programma is een sportieve weerbaarheidstraining van 25% praten en 75% doen en ervaren. Het richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven in een veranderende, multiculturele samenleving. Weerbaarheid komt voort uit zelfvertrouwen. In Rots & Water training ervaart het kind hoe je op speelse en actieve wijze hoe je zo sterk als een rots of zo soepel als water kunt zijn. Rots & Water leert (6+ jaar) dat je altijd zelf een keuze hebt in hoe je op iemand anders reageert. Reageer ik meegaand, sociaal en flexibel (water), of stel ik een harde grens en kom ik zelfverzekerd goed voor mijzelf op (rots)? Wanneer is een waterhouding van toepassing, wanneer rots? En wanneer maak ik een combinatie- is het belangrijk flexibel te zijn? Doelstelling van Rots & Water is het versterken van weerbaarheid en sociale vaardigheden en vermindering of preventie van pesten en gepest worden.

Zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie 

Dit zijn de 3 belangrijke pijlers van Rots en Water. De training bestaat uit speelse fysieke oefeningen, afgewisseld met gesprekjes die inzicht geven in het eigen gedrag (zelfreflectie) en indien gewenst simpele zelfverdedingsvormen. Rots & Water is een bewezen effectieve anti pest methodiek. Door de oefeningen ervaar je aan den lijve wat je eigen emoties, lichaam en gedachten doen. Weerbaarheid ("Sterk Staan") en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind. Het kind ontwikkelt meer (innerlijke) kracht, zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfbeheersing en sociale vaardigheden.  

tvBekijk de tv-uitzending van 2-Doc over Rots & Water

Bij Blauwe Aap train je individueel of in kleine groep  

Blauwe Aap geeft Rots & Water training voor de regio Soest, Bilthoven, Baarn en Amersfoort als maatwerk één op één, of in kleine veilige groepjes tot 6 kinderenZo heeft je kind alle aandacht om in het eigen tempo de oefeningen eigen te maken. Een gevoel van veiligheid is bovendien nodig voor een kind om te durven oefenen.  Goed voor ieder kind en speciaal voor hoogsensitieve kinderen. Tijdens het intake gesprek worden alvast wat Rots & Water oefeningen voor gedaan. Ouders ontvangen na iedere les een e-mail met met verslagje, zodat ook thuis geoefend kan worden. Wil je tijdens de les liever samen met je kind oefenen in een ouder/kind Rots & Water Training? Dat kan! En in de praktijk in Bilthoven trainen we bij mooi weer lekker buiten in de fijne grote tuin! 

Rots & Water Certificaat

Meer info over Rots & Water? Bezoek de website van het Gadaku Instituut. Ieder kind ontvangt na deelname aan de training een officieel Rots & Water certificaat.
Blauwe Aap is geaccrediteerd door het Gadaku Instituut.

Blauwe Aap - Coaching & Training – Spontaan in balans! │Hazepad 56 │3766 JV │ Soest │Centrum de Linde - Jachtlaan 15 │ 3721 CA │Bilthoven │ KvK: 57429685