Rots & Water Training

Ieder kind in zijn kracht met Rots & Water Training

 

✓ Letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staan: je kracht voelen, een sterk en rustig anker in je lijf
✓ Je grenzen voelen en duidelijk durven aangeven, nee zeggen 
✓ Kunnen ontspannen in het moment
✓ Voelen wat je wel en wat je niet wilt, opkomen voor jezelf
✓ Keuzes maken
✓ Negeren en ombuigen van uitdagend gedrag van een ander 

 

Sportieve training: 75% doen en 25% praten

Rots & Water is een sportieve weerbaarheidstraining van 25% praten en 75% doen en ervaren. Het richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven in een veranderende, multiculturele samenleving. In Rots & Water training leert je kind, op speelse en actieve wijze, hoe je zo sterk als een rots of zo soepel als water kunt zijn. Je kind leert in de training (6+ jaar) zichzelf beter kennen en dat je altijd een keuze hebt in hoe je op iemand anders reageert. Reageer ik meegaand, sociaal en flexibel (als water), of stel ik een harde grens en kom ik zelfverzekerd goed voor mijzelf op (als een rots)? Wanneer is een waterhouding van toepassing, wanneer rots? Wat zijn grenzen? En wanneer maak ik een combinatie- is het belangrijk flexibel te zijn? Doelstelling van Rots & Water is het versterken van weerbaarheid en sociale vaardigheden en vermindering of preventie van pesten en gepest worden.

Zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie 

Dit zijn de 3 belangrijke pijlers van Rots en Water. De training bestaat uit speelse fysieke oefeningen, afgewisseld met gesprekjes die inzicht geven in het eigen gedrag (zelfreflectie) en indien gewenst simpele zelfverdedingsvormen. Rots & Water is een bewezen effectieve anti pest methodiek. Weerbaarheid komt voort uit zelfvertrouwen. Door de oefeningen ervaar je aan den lijve wat je eigen emoties, lichaam en gedachten doen. Weerbaarheid (“Sterk Staan”) en solidariteit, rots en water, worden in balans getraind. Je kind ontwikkelt meer (innerlijke) kracht, zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfbeheersing en sociale vaardigheden. Belangrijke voorwaarde is wel om ook thuis en op school de oefeningen te (blijven) doen.

tvBekijk de tv-uitzending van 2-Doc over Rots & Water

Bij Blauwe Aap train je individueel, met of zonder je ouders/broer/zus

Blauwe Aap geeft Rots & Water training voor de regio Soest, Bilthoven, Baarn en Amersfoort als maatwerk één op éénZo heeft je kind alle aandacht om in het eigen tempo de oefeningen eigen te maken. Een gevoel van veiligheid is bovendien nodig voor een kind om te durven oefenen. Goed voor ieder kind en speciaal voor hoogsensitieve kinderen. Tijdens het intake gesprek worden alvast wat Rots & Water oefeningen voor gedaan. Ouders ontvangen na iedere les een e-mail met met verslagje, zodat ook thuis geoefend kan worden. Wil je tijdens de les samen met je kind oefenen in een ouder/kind Rots & Water Training? Of met een broer of zus (max. 1)? Dat kan! Bij mooi weer trainen we lekker buiten op het grote grasveld van het Eemklooster.

Rots & Water Certificaat

Meer info over Rots & Water? Bezoek de website van het Gadaku Instituut. Ieder kind ontvangt na deelname aan de training een officieel Rots & Water certificaat.
Blauwe Aap is geaccrediteerd door het Gadaku Instituut.

Blauwe Aap – Coaching & Training – Spontaan in balans! │Daam Fockemalaan 22 │3818 KG Amersfoort │KvK: 57429685 │Tel.: 06-28250800